Koreja e Jugut LG Electronics Inc. është prodhuesi i parë i madh i smartphone-ve që mbyll zinxhirin e prodhimit për shkak të humbjeve pasi nuk arriti të gjente një blerës.

Vendimi për tërheqje do të lërë rreth 10 përqind të tregut në Amerikën e Veriut, ku është i treti më i fortë dhe ku Samsung Electronics dhe Apple Inc. do të luftojnë për atë pjesë të tregut.

“Në SHBA, LG ka synuar tregun e pajisjeve të nivelit të mesëm dhe të ulët dhe kjo do të thotë që Samsung, i cili ka çmime më të moderuara se Apple, do të jetë në një pozitë më të mirë për të tërhequr klientët e LG”, tha Ko Eui-rinj, një analist në Hi Investment.

Gjashtë vjet humbje

Divizioni i telefonave inteligjentë të LG-së regjistron humbje gati 6-vjeçare, në total 4,5 miliardë dollarë.

Lënia e një tregu të tillë konkurrues do të lejojë LG të përqendrohet në fusha të tilla si pjesë për makina elektrike dhe pajisje të ngjashme, tha kompania në një deklaratë.

Në kohë më të mira, LG kishte një sërë inovacionesh në fushën e telefonisë mobile dhe në kulmin e saj në 2013 ishte prodhuesi i tretë më i madh i smartphone pas Samsung dhe Apple.

Sipas analistëve, kompania u shty në tatëpjetë nga njohuritë e pamjaftueshme për të RIVALIZUAR konkurrentët e rinj kinezë.

Pjesa aktuale globale e LG është vetëm 2 përqind, me 23 milion telefona inteligjentë në treg vitin e kaluar, ndërsa Samsung ofroi 256 milion.