“Lavdia është një helm që duhet marrë me doza të vogla!”

“Ligjet janë rrjeta ku mizat e mëdha kalojnë lehtësisht, ndërsa mizat e vogla ngelin të mbërthyera!”

“Prapa çdo pasurie të madhe, fshihet një krim i madh!”

“Zemra e një nëne është një humnerë e thellë, në fundin e të cilës do të gjesh faljen!”

“Një grua e njeh fytyrën e njeriut që dashuron, ashtu si marinari njeh detin e hapur!”

“Një bashkëshort i mirë nuk shkon kurrë të bjerë për të fjetur i pari natën dhe nuk zgjohet kurrë i fundit në mëngjes!”

“Lumturia e një nëne është si një rreze drite, ajo ndriçon të ardhmen, por reflektohet gjithashtu në të kaluarën, në formën e kujtimeve të bukur!”

“Kur gratë na dashurojnë, ato na falin për gjithçka, edhe për krimet tona; kur nuk na dashurojnë, nuk na njohin meritën për asgjë, as edhe për virtytet tona!”

“Dashuria është poezia e shqisave!”

“Kur zhytemi në thellësitë e kënaqësisë, ne nxjerrim lart më shumë llum, sesa perla!”

“Ndoshta virtyti nuk është asgjë më shumë, se sa mirësjellja e shpirtit!”

“Kur ligji bëhet despotik, morali dobësohet, dhe anasjelltas!”

“Pasioni është humaniteti universal. Pa të, feja, historia, romanca, arti do të ishin të kotë!”

“Një burrë është një krijesë e gjorë, krahasuar me një grua!”

“Vetmia është e mirë, por gjithsesi të duhet dikush, që të të thotë se vetmia është e mirë!”

“Mençuria është kuptimi i atyre gjërave hyjnore, tek të cilat shpirti ngjitet përmes dashurisë!”

“Në atë kohë, vetëvrasja ishte në modë në Paris: e çfarë çelësi më të përshtatshëm mund të kishte, për të zbërthyer misterin për një shoqëri skeptike?!”

“Armiqtë tanë më të mëdhenj janë të afërmit tanë. Mbretërit nuk kanë vëllezër, nuk kanë bij, nuk kanë nëna!”

“Sa më shumë dikush gjykon, aq më pak ai dashuron!”

“Lumturia është poezia e gruas!”

“Të pakuptuarit përfshihen në dy kategori: femrat dhe shkrimtarët!”

“Fama tepër e dëshiruar është pothuaj gjithmonë një prostitutë e pashpallur!”

“Kritika është një furçë që nuk mund të përdoret mbi stofra të buta, ku mund të rrënojë gjithçka!”

“Martesa është një betejë deri në vdekje, para së cilës bashkëshortët ia kërkojnë qiellit bekimin e tij!”

“Besojini gjithçka që dëgjojini të flitet për të tjerët, asgjë nuk është aq e shëmtuar sa të jetë e pamundur.” /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress