“Nuk ka tirani më të madhe se sa ajo që është përgaditur nën mburojën e ligjit dhe në emrin e drejtësisë”.

“Unë mund të ju sigurojë se asnjë mbretëri nuk ka pasur më shumë luftëra civile se sa mbretëria e Krishtit”.

“Serioziteti është mburoja e idiotëve”.

“Nuk mund të thuhet se të rinjtë degjenerojnë; ata asnjëherë nuk deformohen deri në momentin kur të vjetrit zhyten në korrupsion”.

– Montesquieu /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress