Diktatori libian Muhamar Gadafi, mesa duket e kishte ditur atë që do i ndodhte Europës, nga sulmet terroriste. Pak kohë para se të vritej Gadafi ju dërgoi një letër vendeve të Europës perëndimore të cilat po sulmonin regjimin e tij në Libi. Në këtë letër ai shkruante se, NATO duke sulmuar Libinë po prish murin e fundit që mban larg terroristët nga Europa perëndimore.

Letra e plotë:

“Tani dëgjoni o ju popull i NATO-s (duke ju referuar Europës perëndimore). Ju jeni duke bombarduar një mur i cili qëndron mes Europës dhe fsigracionit masiv afrikan, mur i cili pengon gjithashtu terroristët e Al­Qaeda­s të vijnë tek ju.

Ky mur ishte Libia dhe ju po e shkatërroni atë. Ju jeni idiotë dhe do të digjeni në Ferr për këtë që po bëni, pasi mijëra e mijëra emigrantë do të vijnë në dyert tuaja dhe mes tyre do të ketë edhe terroristë të Al­Qaeda­s.

Kështu do të jetë. Unë nuk gënjej kurrë. Dhe nuk po gënjej as në këtë rast”,- shkruante Gaddafi në vitin 2011, pak muaj para se të vritej nga shërbimet sekrete franceze./mapo.al