Divorci është kaq i zakonshëm në ditët e sotme, mjafton të shikosh statistikat. Megjithatë, të gjithë duan të kenë një martesë të lumtur për vitet që vijnë. Bright Side bashkoi një listë të këshillave nga psikologët dhe përvojat personale të njerëzve se si të shmangni gabimet dhe të shpëtoni martesën tuaj.

8. Respektoni njëri-tjetrin. Respekti reciprok është një shtyllë e një martese të lumtur. Respekti ju lejon të shmangni situatat kur njëri prej partnerëve mendon se gjysma tjetër po manipulon dhe po bën presion.

7. Mos e krahasoni partnerin tuaj me të tjerët. Mos e krahasoni partnerin tuaj me burrat dhe gratë e të tjerëve, veçanërisht me dikë në faqet e rrjeteve sociale si Instagram ose Facebook.

6. Qëndroni në formë dhe kujdesuni për veten tuaj. Gjithmonë kujdesuni për veten tuaj. Një martesë e lumtur ka të bëjë me seksin e mirë. Njerëzit duan të shohin se çfarë është tërheqëse. Qëndroni në formë dhe të shëndetshëm. Mendoni për mënyrën si dukeni kur jeni para partnerit tuaj, madje edhe në shtëpi. Pantallonat e vjetra për vrapim dhe bluzat e mëdha janë një Jo e madhe.Një trup i ndërtuar mirë dhe rroba banje të rehatshme por seksi? Kjo është një Po e madhe . Ky rregull zbatohet si për burrat ashtu edhe për gratë.

5. Burri është përparësia numër një, pastaj fëmijët. Prindërimi ka të bëjë me të qenit vetëmohues për fëmijët tuaj, por do të jetë një gabim nëse sakrifikoni martesën tuaj për të. Së pari, nëse fëmijët janë gjithçka që ju nevojitet në botë, kjo është e keqe, veçanërisht për fëmijën tuaj. Së dyti, një çift i martuar është qendra e familjes . Dhe së treti, një ditë fëmijët do të rriten dhe do të largohen nga shtëpia juaj .

4. Falni njëri-tjetrin. Askush nuk është perfekt.Të gjithë bëjmë gabime. Çdo marrëdhënie sjell keqkuptime dhe lëndime midis partnerëve. Nëse një çift nuk mund ta falë njëri-tjetrin, atëherë me kalimin e kohës, marrëdhënia do të shembet nën barrën e ankesave të akumuluara.

3. Mos u mundoni të ndryshoni partnerin tuaj. Njerëzit gabojnë kur mendojnë se dikush mund të ndryshojë atë ose bashkëshorten e tij. Të gjithë kanë të metat e tyre, dhe është pothuajse e pamundur t’i kthesh ata në personin që dëshiron të jenë. Gjërat që nuk duhet të përpiqeni kurrë t’i ndryshoni janë zakonet e këqija, pikëpamjet fetare, marrëdhëniet me prindërit, hobite tyre dhe mënyra se si ata e shohin këtë botë.

2. Shmangni fjalët e mëdha, veçanërisht “divorcin”. Mundohuni të shmangni frazat si “Nëse kjo vazhdon, unë do të largohem nga ju.” Dhe kurrë mos e thoni fjalën “divorc.” Nëse do ta thoni atë, atëherë jini gati të shkoni dhe të gjeni një avokat. Fraza të tilla, të thëna shpesh me zemërim, nuk harrohen.

1. Mësoni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj. Të gjithë flasin gjuhën e tyre të dashurisë . E juaja mund të ndryshojë nga gjuha e dashurisë së partnerit tuaj. Kur vjen fjala tek dashuria, ai mund ta shfaqë atë me fjalë mbështetjeje dhe lavdërimi, ndoshta me prekje dhe kujdes, apo edhe me gjëra materiale si dhuratat.