Klubi Ndërkombëtar i Grave – IWC Stokholm i themeluar në vitin 1961 dhe që numëron 350 anëtare nga e gjithë bota, për muajin tetor ka vendosur si temë ‘Veshjet kombëtare’.

E në këtë grup të grave që përfaqësojnë mbi 60 nacionalitete është pjesëmarrëse edhe ambasadorja e Kosovës në Suedi, Shkëndije Geci – Sherifi, e cila u paraqit e veshur me veshje kombëtare shqipare për t’iu përshtatur temës së muajit.


Në vijim gjeni postimin e ambasadores Geci – Sherifi:

Tema e muajit tetor e aktivitetit të Klubit Ndërkombëtar të Grave – IWC Stokholm, pjesë e të cilit jam edhe unë, ishte: Veshjet Kombëtare.

Krahas ambasadoreve tjera dhe pjesëmarrëseve të shumta nga e mbarë bota, unë u paraqita me veshje me motive kombëtare dhe gjithsesi vëmendjen më të madhe e mori plisi i bardhë – i cili u prezantua si simbol i trashëgimisë sonë kulturore, identitetit dhe krenarisë tonë kombëtare ndër shekuj.

Programin e larmishëm e zbukuroi edhe vallja Toponishte e vallëtareve të shoqatës Teuta.

IWC u themelua në vitin 1961 në Stokholm numëron 350 anëtare nga vende të ndryshme të botës që përfaqësojnë mbi 60 nacionalitete.