Na lejoni të lexojmë dhe të vallëzojmë; këto dy qejfe nuk do ti sjellin kurrë ndonjë të keqe botës.

François-Marie Arouet i njohur ndryshe si Voltaire, lindi në Paris më 21 nëtor, 1694. Ai ishte shkrimtar i madh francez, historian dhe filozof, i njohur për sulmet e tij kundër Kishës Katolike, dhe për përkrahjen e lirisë fetare, lirinë e shprehjes dhe ndarjen e kishës nga shteti. Vdiq në Francë, më 30 maj, 1778. /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress