Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha këtë të hënën se do të ishte “disi më e lehtë” për Serbinë nëse kandidati republikan dhe presidenti aktual i SHBA Donald Trump fitonte zgjedhjet e SHBA.

Në një konferencë për shtyp në Beograd, ai u shpreh se zgjedhjet amerikane mbeten të rëndësishme për Serbinë, në të cilat, pa dyshim, favorit është kandidati demokrat Joe Biden, me të cilin, siç thotë ai, ka marrëdhënie korrekte, por politika e të cilit nuk ishte në favor të Serbisë.

“Kjo politikë nuk do të jetë në favor të Serbisë dhe kjo nuk ka asnjë lidhje me marrëdhëniet e mira personale, ne duhet ta dimë atë,” tha Vuçiç.

‘Fitorja e Trump nuk është plotësisht realiste’

Ai deklaroi se nuk mendonte se fitorja e Trump ishte “mjaft e vërtetë”, por që nuk ishte e pamundur dhe se do të ishte “diçka më e lehtë” për Serbinë.

Fitorja e Trump do të ishte, pa dyshim, pak më e lehtë për ne (Serbinë) dhe nuk ka të bëjë me marrëdhëniet. Kjo është arsyeja pse unë befasohem nga disa njerëz që thonë: “Po sikur të fitojë Biden?” Epo, ne nuk duam asgjë, por nuk jemi të verbër, të shurdhër dhe budalla për të mos parë se çfarë do të ishte diçka më e lehtë dhe më e mirë për ne, “tha Vuçiç.