Nëse keni një personalitet të fortë, ju e dini se nuk është gjithmonë aq e këndshme sa njerëzit mendojnë. Disa ju urrejnë për këtë, disa janë xhelozë dhe disa kanë frikë nga ju.

Ju kurrë nuk duhet të bëni kompromise me atë se kush jeni ose që ju mendoni se jeni, por shikoni se si ndikojnë cilësitë tuaja rreth atyre që janë përreth jush:

1. Ju nuk lini këdo të hyjë në jetën tuaj

Edhe nëse nuk i keni të gjitha përgjigjet ose nuk dini gjithçka që doni të dini, ju keni ende ide të qarta për atë që nuk dëshironi.

Ju mund të shihni edhe se sa i ndershëm apo i çuditshëm është një person.

Mos jini kaq të shpejtë për të nxjerrë jashtë një person nga jeta juaj, ose të paktën mos të jeni agresivë në mënyrë të panevojshme për ta bërë këtë. Mbani në mendje se njerëzit mund të ndryshojnë gjatë kohës.

2. Urreni / shmangni bisedat dhe thashethemet

Të ashtuquajturat thashetheme ekzistojnë si një metodë për të thyer akullin mes të huajve dhe të ofrojnë një mënyrë për njerëzit që të flasin me njëri-tjetrin. Biseda mund të jetë një urë për një bisedë më legjitime nëse ushqehet siç duhet.

Trajtoje atë si urë lidhëse dhe mos e përçmoni atë në një mënyrë shumë agresive. Personi tjetër ndoshta po përpiqet me të vetën të jetë i respektueshëm, jo i mërzitshëm.

3. Ju nuk e toleroni aspak pandjeshmërinë apo injorancën

Këto sjellje janë zgjedhje që me të drejtë nuk u pëlqejnë dhe nuk i respektojnë njerëzit që vazhdojnë t’i përhapin ato. Jini të qartë se nuk e vlerësoni apo pranoni këtë lloj sjelljeje.

Mos diskutoni me njerëzit për këtë, pasi ata do të jenë më pak të prirur për të bërë që mendimet tuaja të evoluojnë. Mos zhvilloni një luftë që nuk është e nevojshme!

4. Ju jeni të patrembur

Mënyra se si mund të përballoni situatat stresuese dhe të jeni të gatshëm dhe të aftë për të trajtuar frikën tuaj është një dhunti e rrallë. Jo gjithkush ka vetëdijen ose aftësinë për të dalluar dhe për t’u marrë me demonët e tyre.

Mundohuni të mos gjykoni ata që nuk e kanë arritur ende atë nivel. Kini kujdes të mos i vendosni ato shumë nën presion për t’u përballur me frikërat e tyre.

5. Nuk kërkoni vëmendje apo lëvdata

Bëni atë që bëni, sepse ju bën të lumtur. Gjithmonë keni një qëllim personal, nuk bëni gjëra thjesht sepse të tjerët mendojnë se është e bukur apo popullore.

Siguria dhe kompetenca që tregoni bën që të tjerët t’ju shikojnë dhe t’ju përshëndesin. Ndërsa shumica e tyre janë vetëm false, ka disa që thjesht duan të lidhen me ju, sepse ata ju pëlqejnë dhe ju vlerësojnë.

6. E shihni pasigurinë si një mundësi

Gjithkush ka momente ose situata të pasigurisë, por ju nuk pranoni t’i lini ato t’ju vonojnë ose të mos ju lejojnë të bëni gjëra të caktuara. Ti e kupton që nuk mund të jetosh tërë jetën në zonën tënde të rehatisë.

Dëshironi të rriteni dhe të provoni gjëra të reja. Kjo dëshirë për gjëra të reja dhe të ndryshme ju jep fuqinë të rriteni.

Jo të gjithë kanë arritur në të njëjtën pikë në jetën e tyre. Mos i përçmoni ata që nuk janë menjëherë të gatshëm për t’u përballur me pasiguritë dhe frikën e tyre!

Mundohuni të jeni mbështetës dhe mos gjykoni!