Tani jeni duke shpenzuar shumë lekë çdo muaj për blerje ushqimore dhe duke kërkuar mënyra për të kursyer para?

Rregullimet e vogla në zakonet tuaja të blerjes mund të zvogëlojnë sasinë që shpenzoni në sende ushqimore.

Këtu janë disa këshilla të thjeshta për blerje që mund t’ju ndihmojnë të kurseni para në pazarin tuaj të përjavshëm.

  1. Bëni një listë blerjeje

Bërja e një liste blerjeje të artikujve të nevojshëm për ushqim me vlerë të një jave mund të ndihmojë në parandalimin e blerjes në mënyrë impulsive në supermarket. Ju mund të mbani një listë të vazhdueshme të nevojave tuaja ushqimore, ta postoni diku (ndoshta në frigorifer?)

Kur bëni një listë blerjeje, ia vlen të kujtoni se shumë supermarkete zgjedhin disa artikuj në javë për t’i shitur me një zbritje për të tërhequr klientët. Ju mund të kontrolloni në internet për të zbuluar se cilat janë këto artikuj. Nëse planifikoni ushqimin tuaj rreth këtyre sendeve, mund të bëni kursime të konsiderueshme në blerjet tuaja.

  1. Krahasoni çmimet

Shumica e supermarketeve kanë faqe interneti dhe aplikacione që lejojnë blerësit të shohin çmimet e tyre dhe ofertat speciale. Përdorimi i këtyre kur përgatitni një listë blerjeje mund t’ju ndihmojnë të përcaktoni se ku mund të kurseni më shumë para kur bëni blerje.

  1. Rrini në një buxhet

Ju mund të kurseni në mënyrë të konsiderueshme në dyqanin tuaj të përjavshëm duke përgatitur një buxhet me të cilin do të vendosni një shumë të caktuar parash që mund të përballoni të shpenzoni për nevojat ushqimore të javës. Nëse vizitoni supermarketin e armatosur me një buxhet të veçantë, shanset tuaja për ta tepruar me sende që nuk ju duhen mund të ulen.

Nevoja për të përmirësuar një buxhet gjithashtu mund t’ju inkurajojë të konsideroni alternativa më të lira për disa nga sendet më të shtrenjta që mund të keni tendencë të blini.

  1. Blini më rrallë

Mënyra më e thjeshtë për të kursyer para në sende ushqimore është të bëni më pak udhëtime në supermarket. Ne kemi qenë të gjithë atje: ne futemi në supermarket gjatë javës për të rrëmbyer pak bukë dhe qumësht, vetëm për të dalë me dy qese pazar të mbushura plot.

Sa më pak të vizitoni supermarketin, aq më pak ju vjen tundimi për ta tepruar. Nëse zakonisht vizitoni supermarketin disa herë në javë, mund të ndihmojë për të ulur udhëtimet duke bërë një listë të rreptë blerjes dhe duke blerë të gjitha sendet ushqimore javore menjëherë.

  1. Blini me stomak të plotë

Blerja kur keni uri mund të çojë në vendime impulsive, veçanërisht për sendet siç janë pijet e lëngshme dhe biskotat. Supermarketet e dinë këtë, kjo është arsyeja pse ata duket se kanë oferta speciale për ushqime mezi të lehta në fund të çdo rreshti. Është më mirë të shkoni në supermarket pas një vakti për të shmangur shpenzimet e tepërta të nxitura nga uria.

  1. Blini me shumicë

Nëse blini me shumicë disa artikuj, të tilla si tualetin dhe sendet e domosdoshme të kuzhinës si miell dhe sheqer, mund të përfundoni duke trokitur një copë të madhe nga faturat javore të blerjeve.

Sidoqoftë, bëni një pikë që gjithmonë të kontrolloni oferta speciale në pako më të vogla pasi ka raste kur paketat më të mëdha nuk mund të ofrojnë një marrëveshje më të mirë.

Është gjithashtu një ide e mirë për të mbajtur kujdes nga specialet ose zbritjet për artikujt që i përdorni në mënyrë rutinore. Kur ata janë të veçantë, mund të ketë më shumë kuptim të blini sasi më të mëdha sesa normalisht për të përfituar nga kursimi.

  1. Bëni përdorimin e kuponave

Përndryshe, mund të konsideroni të regjistroheni në një skemë besnikërie të supermarketeve që ofron kursime në formën e kuponave. Ju mund të habiteni se sa shpejt kursimet mund të shtohen.

  1. Blini në kohën e duhur

Nëse jeni strategjik për kohën kur blini, mund të jeni në gjendje të kapni disa pazare të shkëlqyera dhe të kurseni para. Një kohë e shkëlqyeshme për të bërë blerje është në mbrëmjen e hershme kur shumë supermarkete ulin çmimet e produkteve të freskëta që janë afër datës së shitjes së saj.

Fjala e fundit

Ndryshimi i zakoneve të blerjeve ushqimore mund të mos jetë i lehtë, por ka shumë mënyra se si mund të blini më pak. Mund të duhet një organizim dhe përpjekje e vogël për të gjetur kursimet, por në fund të fundit mund të çlirojë pak para në buxhetin tuaj të përjavshëm që mund të vihet në përdorim më të mirë diku tjetër.