Qeveria që deputetët po diskutojnë është e para në historinë e këtij vendi që përfaqëson vullnetin e popullit, tha sot në Parlamentin e Malit të Zi, kreu i koalicionit “E bardha në të zezë”, Dritan Abazoviq, i cili akuzoi partinë e presidentit malazez, Milo Gjukanoviq, DPS-in për situatën katastrofike në vend.

“Mos harroni se ne arritëm të konktretizojmë vullnetin e popullit kryesisht shkaku i parregullsive në zgjedhjet që ju i keni organizuar, përkatësisht datën që keni caktuar dhe kushtet që keni vendosur, gjë që flet për shkatërrimin e madh që i keni bërë këtij vendi. Kjo është hera e fundit që këtë numër deputetësh do ta keni në këtë parlament”, pohoi politikani shqiptar, duke iu drejtuar deputetëve të DPS, raporton vijesti.

Kjo është vetëm një pjesë e debatit që ka vazhduar për ca kohë në parlamentin e Malit të Zi, ku po diskutohet qeveria e re malazeze, por Abazoviq vazhdoi të akuzojë deputetët e partisë e DPS-it.
Ndër të tjera, ata i thanë atij që të merrte një qetësues para se të vinte në parlament dhe “të mos bërtiste dhe të bërtiste si ai që bërtiste sot”. Ata gjithashtu e quajtën prezantimin e tij “zhurmë dhe zemërim”.

“Ju na thirrët hajdutë, anti-patriotë … Unë ju ftoj që të përballeni me të gjithë ne, për pesë minuta, në mënyrë që ju dhe unë të flasim sot, nëse madhështia juaj mund të zbresë në nivelin e një parlamentari dhe jo të dërguari”, kështu iu drejtua një opozitari, kreu i partisë, URA.

Ndryshe, Abazoviq është nominuar që të jetë zëvendëskryeministër i Malit të Zi, ku kreu i qeverisë pritet të jetë edhe Zdravko Krivokapiq.

https://youtu.be/57uX8WUpyqM