Inteligjenca apo aftësia e të menduarit shpejt është një gjë e lindur dhe jo e fituar gjatë jetës.

Konfirmimi vjen nga Universiteti i Edinburgut në Skoci.

Sipas studiuesve ajo transmetohet në gjene dhe nuk mund të fitohet gjatë jetës pavarësisht se sa shumë mund të studioni.

Rezultatet e këtij studimi mund të ndihmojnë në studimet për mënyrën e veprimit të trurit të njeriut.

Studiuesit gjetën një variant gjenetik i cili ishte i ndryshëm nga ato të “personave normalë”.

“Këto rezultate pse disa mendojnë më shpejt se pjesa tjetër mund të na ndihmojnë në zgjidhjen e misterit të funksionimit të trurit”, tha Ian Deary, drejtuesi i këtij studimi. /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress