Ekzistojnë krime të pasionit dhe krime të logjikës. Kufiri mes tyre nuk është qartësisht i definuar.

– Albert Kamy

Albert Camus (7 nëntor, 1913 – 4 janar, 1960) ishte filozof francez, autor dhe gazetar. Pikëpamjet e tij kontribuan në ngritjen e filozofis së njohur të absurdit. Ai nuk e konsideronte veten si ekzistencialist edhe pse shumica e konsideronin te tillë. Në vitin 1957 ai fitoi çmimin Nobel në letërsi.
/MekuliPress.com/
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress