Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se kanë porositur respirator të rinj dhe brenda pak ditësh do të sjellin edhe në Kosovë një bari që po ka efekt në shërimin e sëmundjes.

Ai ka kërkuar të zbatohen të gjitha masat e Qeverisë dhe rekomandimet e institucioneve shëndetësore.

“Koronavirusi është realitet dhe po mbjell vdekje në gjithë globin. Dy javët e ardhshme janë vendimtare për luftën ndaj koronavirusit. Do ta kalojmë këtë situatë serioze me së më pak pasoja. Jemi dëshmitarë se vendet që kanë neglizhuar situata ju ka dalë jashtë kontrollit. Është momenti i fundit të bëhemi bashkë në këtë situatë. S’ka as ilaç për shërim, as vaksin për parandalim, arma e vetme është kujdesi, solidariteti dhe qëndrimi në shtëpi”, ka thënë ai.

“Rrini në shtëpi, mbajeni higjienën personale e familjare. Mbanë distancën sociale”, ka thënë ai.

Ai ka kërkuar nga komunat të bëjnë dezinsketimin e rrugëve dhe hapësirave publike.

Shefi i MSH’së ka kërkuar mirëkuptim edhe për personat që janë në karantinë që të ruajnë shëndetin e tyre dhe të qytetarëve të tjerë.

Deri tash në Kosovë janë prekur 24 persona me koronavirus. Së pari është lajmëruar në Klinë e Viti. Pastaj Malishevë, Podujevë, Gjakovë, Prishtinë, Lipjan.