“Ne jemi kafshë, si të gjitha kafshët e tjera. Halli është që midis nesh ka fare pak kafshë të kultivuara, të rritura mirë, të qytetëruara.

Dhe ka një largim të tmerruar midis njeriut që i shëmbëllen zagarit të rrugëve dhe njeriut që i shëmbëllen qenit të bukur të sallonit. Zoti Hovstad është plotërisht në një mendje me mua sa për kafshët me katër këmbë, po qëndron posa vjen puna në kafshët me dy këmbë.
Nuk guxon ta zgjerojë dhe ta zbatojë parimin në tërë vijën gjer në fund, por e përmbys dhe proklamon “Zërin e Popullit” që zagari i zgjebosur i rrugëve është më i bukuri i mbretërisë së kafshëve. Po kështu është gjithnjë harbuti që s’ka arrirë në lartësi morale. “
Henrik Ibsen /MekuliPress/ Nëse e keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj!