Qeveria e Britanisë do të zgjasë me një muaj subvencionet e saj të pagave për koronavirusin për të siguruar që punëtorët që pushohen nga puna të marrin përkohësisht 80% të pagës së tyre, tha Kryeministri Boris Johnson ndërsa njoftoi një bllokim të ri në të gjithë Anglinë.

Britania prezantoi skemën e subvencionit të pagave 80% në mars dhe ajo kishte pritur të skadonte të Shtunën për t’u zëvendësuar me një mbështetje më pak bujare.

Skema mbështeti 8.9 milion vende pune në kulmin e saj dhe ishte parashikuar të kushtonte rreth 52 miliardë paund gjatë periudhës së saj tetë-mujore.

Firmat do të duhet të kontribuojnë 5% të kostove të punësimit për punëtorët e mbuluar nga zgjatja, tha ministria e financave.

Ai gjithashtu tha se një skemë pushimesh e pagimit të hipotekës do të zgjatet për familjet dhe mjediset e biznesit të cilave u kërkohet të mbyllen për shkak të kufizimeve të koronavirusit dhe do të marrin grante deri në 3,000 paund (3,881 dollarë) në muaj.

Burimi: Reuters