Dashuria në çift për një kohë shumë të gjatë ësht e lodhshme.
Së pari, duhet që gjithmonë të jeni tërheqës për njëri-tjetrin, kudo, edhe në shtrat, edhe pse ai pasioni i flaktë i fillimit nuk është më.
Së dyti, përveçse të vlerësoni virtytet e partnerit, duhet të pranoni edhe të metat e tij/saj, edhe ato që në fillimet e lidhjes me mund të madh u përpoq t’i fshinte.
Së treti, duhet ta shfaqni gjithmonë respektin për të, edhe kur jeni të bindura se ai/ajo nuk e meriton respektin tuaj, edhe kur nën zë e quani idiot/e.
Dhe e fundit, duhet të besoni se të dashurosh, të dashurosh me këmbë në tokë, jo me kokën në ajër si në adoleshencë – është sakrificë e përhershme, një punë praktike e përditshme.

-Elena Ferrante – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress