Dy ditë pasi u pajtua të heq bllokadën për anëtarësimin në NATO të Suedisë dhe Finlandës, presidenti i Turqisë ka paralajmëruar se Ankaraja ende mund ta bllokojë procesin nëse dy shtetet dështojnë t’i përmbushin kërkesat e tij, raportoi të premten The Guardian.
Recep Tayyip Erdogan ka thënë në samitin e NATO-s në Madrid se marrëveshja 10 pikëshe me palët nordike ishte fitore për Ankaranë dhe adresonte të gjitha çështjet.

Ai veçanërisht theksoi përmbushjen e kërkesës së Turqisë nga Suedia dhe Finlanda që të ekstradojnë të dyshuarit për terrorizëm me lidhje me grupet kurde ose me rrjetin e klerikut Fethullah Gulen.