rokuroria e Tiranës ka lëshuar një urdhër paraqitje kundrejt udhëheqësit të Partisë Demokratike Lulzim Basha dhe dy bashkëpunëtorëve të tij, Arben Ristani dhe Ilir Dervishi.

Mësohet se prokuroria e dërgoi shkresën në mesditën e datës 13 qershor ku po kryen hetimet e nevojshe lidhur me lobimin e një kompanie ruse për interes të Partisë Demokratike në SHBA.

Më poshtë po përcjellim nje kopje të shkresës së prokurorëve të çështjes Ervin Karanxha, Gjergji Tako dhe Kole Hysenaj.

Kompania Biniata Trade ka perfituar shuma monetare nga PD per lobim ne SHBA.

Skandali u publikua për herë të parë nga revista investigative amerikane “Mother Jones” e cila hidhte dritë në lidhje me financimin e 675 mijë dollarëve për lobim në SHBA. /TEMA

Në përditësim…