Fan Noli

Më pyesni përse u hoqa nga politika. Çështje e gjatë po me fjalë të shkurtra shkaqet janë këto: mungesa e shokëve, pleqëria, varfëria dhe lodhja.

U përpoqa ta ndreq situatën financiare me një fushate pajtimtarësh për Don Kishotin, por puna mori fund me një defiçit prej 800 dollarësh. Mi këtë e sipër u sëmura me dy dollarë në xhep dhe i mbytur në borxhe me të djathtë e me të mëngjër. Aherë i bëra thirrja vatanit për imdat. Më derguan 150 napolona. Bereqat vers.
Siç ka thënë Voltaire, Perëndia e ndjeftë: “la fin est triste, la milieu ne vaut pas grande chose e commencement est ridicule!” Kjo qenka jeta e njeriut, edhe e jona ca më keq se e gjithë të tjerëve./MekuliPress/