Në Bashkinë e Finiqit janë fshirë emërtimet shqipe të disa vendeve, duke lënë kështu vetëm ato greke. Kjo nuk është herë e parë që ndodh në këtë bashki, pasi edhe më herët janë denoncuar vandalizma të tilla.

Finiqi është i konsideruar qytet ose fshat dhe bashki në Qarkun Vlorë që ndodhet 8 km nga Deti Jon dhe 20 km në veri të kufirit grek.

Është një nga dy bashkitë e pakicave kombëtare greke bashkë me Dropullin.