Për shkak të numrit shumë të lartë të infeksioneve, qeveria gjermane i ka klasifikuar disa vende si zona me rrezikshmëri të lartë. Zbatohen rregulla më të rrepta të udhëtimit. Një përmbledhje të kësaj e ka bërë agjencia gjermane e lajmeve, Deutsche Presse-Agentur GmbH (dpa), për të cilën ka shkruar edhe televizioni gjerman, ZDF.

Për shkak të numrit veçanërisht të lartë të infeksioneve të koronavirusit, qeveria gjermane ka klasifikuar pothuajse 40 vende si zona me rrezikshmëri të lartë dhe ka vendosur rregulla më të rrepta të hyrjes. Në mesin e këtyre vendeve hyn edhe Kosova.

Siç raporton Instituti Robert Koch në faqen e internetit , kjo listë tani përfshin – përveç vendeve fqinje si Franca , Sllovakia, Polonia dhe Republika Çeke – që nga 1 prilli aty hyjnë edhe Kili dhe Peruja. Që nga 4 prilli, Instituti ka renditur gjithashtu Hollandën (përfshirë vendet autonome dhe pjesët përtej Detit të Mbretërisë së Hollandës) si zonë me rrezikshmëri të lartë.

Për udhëtarët nga këto vende me një numër dukshëm më të lartë të infeksioneve sesa në Gjermani, zbatohet kërkesë më e rreptë për provë dhe rregullat e përjashtimit për karantinën gjithashtu mund të shtrëngohen nga shtetet federale.

Tani ekzistojnë tri ose katër kategori të zonave me rrezik nga koronavirusi:

1. Zonat me rrezikshmëri të lartë:

Vendet e mëposhtme aktualisht hyjnë në këtë kategori:

Egjipti
Shqiperia
Andorra
Bahrein
Bolivi
Bosnjë dhe Hercegovinë
Bullgaria
Kili
Ekuador
Estonia
Franca (përfshirë të gjitha departamentet e huaja)
Irani
Jordania
Kolumbia
Kosova
Kuvajti
Letonia
Liban
Malta
Meksika
Moldavia
Mali i Zi
Holandë
Maqedonia e Veriut
Territoret palestineze
Paraguai
Peruja
Polonia
Suedi
Serbia
Sishel
Sllovakia
Sllovenia
Sudani
Republika Arabe Siriane
Tanzani
Republika Çeke
Hungaria
Uruguaj
Emiratet e Bashkuara Arabe
Qipro