Kombinimi i qepës me mjaItin mund të tingëllojë i pazakontë, por në të vërtetë është një kurë e mirë dhe krejt natyrale kundër infe/ksioneve bakteriale.

Kjo kurë e ka pikënisjen traditat më të lashta të mjekësisë popullore dhe vetëm kohët e fundit është bërë subjekt i disa studimeve shkencore.

Ushqimi mund të jetë një iIaç i fortë dhe shërues për njeriun.

Sipas të dhënave si qepa ashtu edhe mjalti janë dy ushqime shumë shë/ruese për njeriun.

Ndikimi i kurës me mjaltë dhe qepë në shëndet Një studim i vitit 2012 analizoi ndikimin e qepës dhe mjaltit kundër 8 llojeve mikrobesh. Sipas studimit, qepa dhe mjalti janë të pasur me përbërës të jashtëzakonshëm që luftojnë mikrobet.

Kombinimi i tyre e bën fuqinë kundër mikrobeve të dyfishtë.

Për më tepër, si mjalti ashtu edhe qepa pengojnë rritjen dhe zhvillimin e baktereve dhe mikroorganizmave të dë/mshëm. Sipas studimit, përdorimi i lëngut të qepës ka një ndikim shumë të fortë kundër mikrobeve përfshirë Stafilokokun. Mjalti ka gjithashtu një ndikim të fortë por më të pakët se lëngu i qepës. Kur ato kombinohen në sasi të barabarta, ndikimi i mjaltit dhe lëngut të qepës është më efikas dhe më i fortë kundër mikroorganizmave. Efektet anësore të Kurës me mjaltë dhe qepë

Efektet anësore të kësaj kure ndodhin nëse ju e konsumoni atë në sasi të mëdha. Njerëzit që vuajnë nga di/abeti, ata që kanë pro/bleme me hemoragjinë, gratë shtat/zënë dhe njerëzit që duhet t’i nënshtrohen një ndërhyrjeje kirurgjikale nuk duhet të konsumojnë sasi të mëdha të qepës. Kjo e fundit, në sasi të mëdha, mund të ulë nivelin e sheqerit në gja/k dhe mund të ngadalësojë mpiksjen e gj/akut.

Ndërveprimi me iIaçet

Njerëzit që janë alergjikë ndaj qepës dhe marrin aspirinë, mund të përballen me një int/ensitet të lartë të simptomave të alergjisë. Nëse ilaçet si gentamicina i shoqëroni me mjaltë, efekti kundër mikrobeve është më i fortë se në rastin e përdorimit të vetëm të medikamentit. Ndikimi i mjaltit të shëndet shumëfishohet nëse e kombinoni me kanellë, limon ose kafe.

Si të Përgatisni kurën me mjaltë dhe qepë

Përzieni një qepë mesatare të grirë dhe 3 lugë gjelle me mjaltë. Mbulojini me një napë dhe lërini gjatë gjithë natës në temperaturë ambienti. Të nesërmen, kullojeni dhe pijeni 2-3 herë në ditë si shurup për 3 deri në 4 ditë. Konsumi duhet të jetë i ngadaltë dhe me lugë çaji që të shmangni problemet e mundshme në stomak.