Nuk është sekret që shumica e njerëzve e urrejnë të ditën e hënë.

Por, nëse ju jeni i pasionuar pas punës që bëni dita e hënë është një fillim i ri i freskët.

Çdo fillim jave sjell një mundësi për limitet e tua potenciale. Nuk ka rëndësi së çfarë kalove javën që kaloi, kjo është një javë e re dhe duhet ta nisësh mbarë.

Ja pesë gjërat që duhet të bësh të hënën për të patur një javë të mbarë e të suksesshme:

Ta nisësh ditën më herët – Të shkosh në punë pak më herët të hënën në mëngjes të bën të reflektosh në prioritetet e tua për javën dhe bën plane të reja.

Mendo për një plan të ri – Çdo të hënë ju duhet të keni një objektiv të ri për gjithë javën. Gjatë kohës që po shkruani për planin e ri të javës, duhet të reflektoni se sa i suksesshëm ishit në planin e javës që kaloi. Nëse nuk mundeni, të paktën provoni.

Cakto takimet e javës – E hëna është koha e duhur për të caktuar oraret e takimeve që do të bëni gjatë javës, sepse kalendari nis pikërisht me këtë ditë. Mendo se kë do të takosh dhe përdor mëngjesin e së hënës për të nisur këto takime.

Vlerëso të tjerët – Çdo të hënë zgjedh një person për të falënderuar për punën e mirë që ka bërë. Punonjësit motivohen nga vlerësimet e tua për punën e tyre. Të bësh të zakonshme vlerësimin e të tjerëve është një hap i rëndësishëm për një javë të mbarë.

Vlerësoni sfidat e ardhshme – Sfidat e reja ju mbajnë zgjuar gjatë gjithë kohës. Merrni pak kohë çdo të hënë për të menduar për problemet që duhet zgjidhur shpejt.

Në momentin që do të vëni në praktikë këto 5 këshilla, ju shumë shpejt do të zbuloni se ë hëna është dita ku ju shikoni përpara, një ditë për vizione të reja dhe të kuptosh se gjëra të bukura po ndodhin përreth teje.
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress