Këto fotografi e tregojnë bukurinë e Pejës dhe qytetarëve të saj në vitin 1951.

Një kohë tjetër dhe realitet ndryshe për pejanët, fotografitë prezantojnë në rezolucion më të mirë pamjen e Pejës dhe përditshmërinë e qytetarëve atje, në kohën e Jugosllavisë.

Peja gjithmonë ka qenë e njohur për malet dhe për tregun e saj të larmishëm me produkte ushqimore, siç dëshmojnë edhe këto fotografi.