7 gjërat për të mbajtur sekret, sipas filozofisë indiane, ndihmojnë jo për të fshehur, por për të mbrojtur privatësinë tuaj. Qetësia emocionale. Thjesht kopshti juaj i brendshëm.

Heshtja është një mjet i fuqishëm, por duhet të jeni të vetëdijshëm. Dhe është shpesh një mjet themelor. Shpesh ne nuk jemi të vetëdijshëm për të. Eshtë kujdestari i emocioneve tona më të fshehta, brishtësive tona.

7 gjëra për të mbajtur sekret, duke praktikuar heshtjen

Prandaj ekziston nevoja për heshtje. Për atë gjendje, atë muzikë, tanimë të harruar, e aftë për të shoqëruar qeniet njerëzore drejt vetë-zbulimit.

Kjo është ajo që mëson tradita mijëvjeçare indiane, e cila i sugjeron njeriut bashkëkohor të rizbulojë vlerën e heshtjes, rëndësinë e mbajtjes së të paktën 7 gjërave sekrete. Për t’u larguar nga shumë zëra që çdo ditë e dominojnë atë.

Telefonat inteligjentë, televizorët, llafet, gjithçka tani është zhurmë. Dhe gjithçka kontribuon në stresin e njerëzve, neurotizmin, paaftësinë për të menduar. Për të reflektuar, dëgjoni veten tuaj. Mbroni intimitetin tuaj.

Sipas të urtëve indianë, ka 7 gjëra që duhen mbajtur sekret. Që mund të kuptohen, lexohen dhe respektohen kur bie heshtja.

1- Mos u merrni me thashetheme:

Marrja me thashetheme është energji e çuar dëm, është të flasësh pa kuptim konstruktiv, të shpërqendroheshnga vetja dhe nga rruga jote. Një fjalë e urtë e lashtë indiane thotë: para se të flasësh për një person, ec tre herë drejt Hënës me këpucët e tij.

Thashethemet krijojnë gjithashtu një pengesë të padukshme, por konkrete të negativitetit. Dhe kjo është ajo që duhet të shmanget më së shumti.

2- Mbajini sekret projektet tuaja:

Filozofia indiane, në të dytën nga 7 këshillat për të mbajtur sekrete, na fton në maturi. Ajo na paralajmëron për atë energji negative gjithmonë të përgjumur, veçanërisht në kohët tona: Zilinë. Frustrimin e të tjerëve.

Kur zbuloni qëllimet dhe ëndrrat tuaja, ju hiqni energjinë e tyre dhe ju e humbni atë fuqi krijuese të aftë për t’i bërë ato konkrete.

3- Gëzohuni brenda jush për sukseset tuaja:

Të gëzosh për diçka, është e bukur dhe e drejtë, por duhet të bëhet me hir, pa bujë, pa u dukur.

Shpesh botës së jashtme nuk i bëhet për sukseset e të tjerëve, në të vërtetë ato bëhen burim zilie dhe xhelozie. Të mos e harrojmë asnjëherë këtë!

Filozofia Lindore: Mbroni emocionet më të bukura.

4- Mos fol për të gjitha emocionet e tua me këdo:

Ju duhet të mbroni emocionet tuaja. Emocionet që lulëzojnë brenda kopshtit tuaj të fshehtë duhet të trajtohen me kujdes. Pak janë në gjendje t’i kuptojnë ato dhe, mbi të gjitha, t’i respektojnë.

Biseda me këdo që ju del para në lidhje me emocionet dhe veten tuaj, heq magjinë, i banalizon emocionet.

5- Mos u mburrni për veprimet tuaja të bamirësisë:

E pesta nga 7 gjërat për të mbajtur të fshehta sipas filozofisë indiane, këshillon të mos tregoni bujarinë tuaj. Të bësh këtë do të thotë të anulosh fisnikërinë e gjestit vetëmohues, i cili konsiston në anulimin e egos për t’u dhënë të tjerëve, pa dashur asgjë në këmbim.

Dhe për këtë arsye nuk duhet ta bëni publike, në mënyrë që të mos tradhtohet vlera e gjestit.

6- Mos flisni më kot për njohuritë tuaja shpirtërore:

Lidhja me hyjnoren është një veprim individual, një moment intimiteti që duhet jetuar me veten, pa e bërë atë publik ose, më keq akoma, një objekt mashtrimi.

7- Mos u ankoni gjithmonë:

E fundit nga 7 gjërat që duhet të mbrohen në intimitetin e dikujt, ka të bëjë me mospëlqimet. Ankimi nuk i zgjidh problemet, përkundrazi i acaron ato. Ai demonstron paaftësinë tuaj për të përballuar pengesat dhe rrugën tuaj në jetë.

Ajo që secili prej nesh ka para nuk mund të shmanget.

Nuk është aq e vështirë, besojmë, t’i përmbahemi mençurisë së këtyre mësimeve të filozofisë indiane. Qetësia shpesh shkon krah për krah me diskrecionin.