Për shkak të koronavirusit ka një heshtje drithëruese në shumë zona turistike.

Sidomos në Itali, por edhe në vendet e tjera. Le të tregojmë se si duken këto vende tani pa turma, njofton Klan Kosova.

Eternal City në një gjumë të thellë

Atraksionet turistike në Itali janë pjesërisht të prekura nga kriza e koronavirusit. I gjithë vendi është në karantinë. Dyqanet janë mbyllur, turistët kanë lënë shtetin. Sheshi Saint Peter’s Square në Romë është mbyllur, muzetë nuk janë më të hapura.

Milani i qetë

Në veri të Italisë, vetëm tubime të mëdha pëllumbash guxojnë të dalin në rrugë. Katedralja e Milanit ngrihet e vetmuar dhe e shkretë në qiell. Në Itali ka një shtetrrethim mbarëkombëtar. Njerëzit lejohen vetëm të lënë shtëpitë e tyre për punë ose të bëjnë blerjet e nevojshme.

Hapësira të lira në Madrid

Pas Italisë, Spanja është vendi europian më i prekur nga kriza e koronavirusit. Orë policore janë shpallur atje, gjithashtu. Plaza Mayor, normalisht është qendra e pulsimit, është e zbrazët.

Katedralja e Shën Stefanit e vetmuar dhe e shkretë

Qytetarët e Austrisë gjithashtu nuk mund të lëvizin më lirshëm. Që nga e marta (18 Mars 2020) të gjitha baret dhe restorantet, ndër të tjera, janë mbyllur. Pika historike e Vjenës – Katedralja e Shën Stefanit – është e mbyllur për turistët, shërbimet e kishave bëhen pa adhurues dhe transmetohen përmes radios. Gjithashtu, para katedrales sheshi është i shkretë.

Republika Çeke është mbyllur

Ura e Charles në Pragë zakonisht rënkon nën turmat. Tani është heshtje për këtë pikë referimi të qytetit. Republika Çeke ka deklaruar një gjendje të jashtëzakonshme për shkak të krizës së koronavirusit dhe ka vendosur ndalesa për hyrje dhe largim nga vendi. Të gjitha lidhjet ndërkufitare me tren dhe autobus gjithashtu janë pezulluar. Liria e lëvizjes së banorëve është kufizuar ashpër.

Franca në gjendje të jashtëzakonshme

Presidenti i Francës thotë se vendi është angazhuar në një luftë shëndetësore kundër koronavirusit. Dhe ministri i Brendshëm i ka kthyer të gjithë në “aleatë të luftës”, ata të cilët tani qëndrojnë në shtëpi. Aty ku normalisht mijëra njerëz përzihen – në Kullën Eifel ose Louvre në Paris – vështirë se dikush mund të shihet këto ditë.

Atraksionet e Berlinit të mbyllura

Berlini po bëhet gjithnjë e më i zbrazët, edhe pse ende nuk është vendosur një shtetrrethim. Atraksionet si kubeja Reichstag janë të mbyllura. Teatrot dhe muzetë janë mbyllur. Turizmi është vënë në pritje në të gjithë Gjermaninë. Hotelet dhe akomodimet e tjera tani mund të përdoren vetëm për “të nevojshme dhe shprehimisht jo për qëllime turistike”.

Turizmi në modalitetin e gjumit

Edhe atreksionet pa tarifa hyrëse janë të izoluara dhe të shkreta. Vetëm disa turistë janë ende në rrugë, si në Portën e Brandenburgut. Por edhe nëse tani keni një pamje krejtësisht të papërmbushur të monumentit të Berlinit, megjithatë një vizitë aty nuk është interesante.