Në mbledhjen e 47-të të Këshillit të Përgjithshëm të Lëvizjes Vetëvendosje, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, garantoi se së shpejti Kosova do të aplikojë për anëtarësim në NATO dhe në BE.

“Kemi aplikuar për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Anëtarësimi ynë në KiE është vlerë e shtuar për Këshillin dhe mundësi për Kosovën që të përparoj më shumë në fushën e drejtësisë. Jemi duke i bërë përgatitjet për aplikim për anëtarësim në Partneritetin e Paqes në kuadër të NATO-s, e do të aplikojmë edhe për anëtarësim në BE”, u shpreh Albin Kurti.