Parfumimi është pjesë e përditshmërisë për shumë femra (edhe meshkujt sigurisht). Në varësi të aromës së parfumit, ai ju ndihmon të ndiheni seksi apo të freskëta, dhe gati për të shijuar ditën.

Ndërkohë që shumë njerëz hedhin parfum në qafë ose kyçet  dorës, ekspertët thonë se kaq nuk mjafton. Sipas tyre, duhet të aplikoni parfum edhe kërthizë.

Po, e lexua mirë! Steven Claisse, drejtues i kompanisë së njohur të parfumeve “Takasago”, tregon për revistën “Self” hedhja pak parfum në kërthizë do të japë rezultate të befasishme.

“Çdo pjesë e trupi që rrezaton nxehtësi e përhap aromën më mirë, dhe kërthiza është vendi i duhur”.

Parfumi duhet të aplikohet në pjesët ku ka puls, prandaj edhe hidhet në qafë dhe kyçe. Nxehtësia e trupit vjen nga pikat e pulsit në kërthizë, prandaj është vendi i duhur për t’u parfumosur.

Një tjetër pjesë ideale për hedhjen e parfumin është edhe prapa gjunjëve. Ju duhet të aplikoni parfumin edhe në në gjysmën e poshtme të trupit tuaj ndaj pjesa pas gjunjëve është ideale për ketë.