Kur bëhet fjalë për një dietë të shëndetshme, koha kur hani vaktin tuaj është po aq e rëndësishme sa ajo që po hani.

Koha më e mirë për të ngrënë mëngjes është brenda dy orëve pas zgjimit.

“Sa më shpejt të hani mëngjes pasi të zgjoheni, aq më mirë është për metabolizmin tuaj”, thotë Kim Larson, dietologe me bazë në Seattle, nutricioniste dhe themeluese e Total Health.

Nëse shkoni në palestër në mëngjes, është më mirë të hani një vakt të lehtë si një banane ose një tostë me avokado 20-30 minuta para stërvitjes. Megjithatë, nëse mendoni se trupi juaj është në gjendje të performojë më mirë në gjendje agjërimi, mund të hani mëngjes pas stërvitjes.

Kini parasysh që anashkalimi i mëngjesit mund të sjellë një sërë problemesh shëndetësore, duke përfshirë stresin, lodhjen dhe rritjen e ndjeshmërisë ndaj obezitetit dhe diabetit.