Abrahm Lincoln ishte presidenti i 16-të i SHBA-së gjatë viteve 1860 – 1864 dhe u rizgjodh në vitin 1864 – gjer në vdekje.

Lincoln udhëhoqi Shtetet e Bashkuara gjatë Luftës Civile, lufta e përgjakshme dhe e moralit të madh, si dhe në krizën e saj më të madhe politike. Lincoln është renditur vazhdimisht nga dijetarët dhe publiku si një nga tre presidentë amerikanë më të mëdha.

E pavarura kombëtare “MekuliPress” sot ju sjellë një thënie larghedhëse të Lincoln.

“Kur lapsin e kap injoranti, pushkën krimineli, pushtetin tradhtari, vendi kthehet në një xhungël ku s’mund të jetojnë njerëzit”./MekuliPress /