Presidentja Vjosa Osmani ka liruar nga detyra Ambasadorin e Misionit Diplomatik të Kosovës në Gjermani, Beqë Cufaj.

Lirimi i Cufajt nga detyra që mbante si udhëheqës i Ambasadës së Kosovës në Berlin, është konfirmuar përmes një dekreti të nxjerrë nga Presidenti i Kosovës.

Sipas dekretit të publikuar, Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ngarkohet që të ndërmarr të gjitha veprimet e nevojshme për zbatimin e këtij Dekreti.

Ky dekret hyn në fuqi në ditën e nënshkrimit.