Manipulimi i fotografisë është një vepër goxha e njohur, kryesisht nga regjimet totalitare, në një përpjekje për të rishkruar, vendosur ose fshirë njerëzit nga historia.

Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress
Ky ishte rasti i Josef Stalinit. Në krahasimin e parë, kemi Leninin revolucionar që mban një fjalim për punëtorët në Moskë. Pranë platformës është Leon Trotsky. Pas mosmarrëveshjes me Stalinin dhe një lufte per pushtet në Bashkimin Sovjetik, Trocki u hoq nga fotografitë dhe librat e historisë.

Krahasimi i dytë tregon Nikolai Yezhov, i cili pas pakënaqësisë me regjimin stalinist, u bë kundërshtar i regjimit, duke u fshirë gjithashtu.
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress