Maskat  e vezëve për flokët janë një nga ritualet tradicionale të kujdesit të flokëve të cilat i kanë mbijetuar kohës.

Në një botë ku ndotja dhe produktet artificiale po heqin flokët, maskat nga vezët mund të jenë një mjet efektiv për të hidratuar dhe rritur natyrshëm flokët tuaj.

Maska e vezëve, aloe verës dhe vajit të ullirit preferohet të përdoret për flokun tuaj pasi do të ju shumojë flokët, si dhe do t’i rigjenerojë ato.

Për të krijuar këtë maskë ju duhet të merrni një tigan ku duhet t’i vendosni 2 apo 3 vezë, një lugë matëse vaj ulliri dhe tre lugë matëse të aloe verës.

Më pas të gjitha këto i përzieni derisa të treten dhe i filloni ta vendosni maskën nga rrënjët e deri tek majat e flokut.

Kështu i mbani 30 minuta, maskën e largoni pastaj me ujë të ftohtë.