Thënie nga Abraham Linkoln

Storia e Presidentit Linkoln me të vërtetë që duhet për tu mbajtur në mend. Ai i udhëhoqi popullin e tij në luftën civile, lufta më e kushtueshme në historinë e Shteteve të Bashkuara. Ai luftoi për të drejta të barabarta, liri dhe demokraci.

Nga një njeri i madh me një zemër të madhe, ja ku janë 15 thënie për tu bërë një person më i mirë!

1. “Shqetësimi im nuk është nëse Zoti është në anën tonë; shqetësimi im më i madh është se si të jemi në anën e Zotit; sepse Zoti gjithmonë është i drejtë. “

2. “Unë jam një sukses sot sepse kisha një shok që besoi në mua, dhe unë nuk pata zemër ta dëshpëroj atë.”

3. “Kur bëj mirë, ndihem mirë. Kur bëj keq, ndihem keq.”

4. “Unë ec ngadalë drejt të ardhmes time, por kurr nuk kthehem mrapa.”

5.“Ata që kërkojnë të keqen tek një person, do ta gjejnë atë.”

6. “Kur arrini fundin e litarit, lidhni një nyje dhe mbajuni për të.”

7. “Sigurohuni që keni vënë këmbët mirë, pastaj qëndroni të fortë.”

8. “Më mirë të jem askushi, se të jem një njeri i keq.”

9. “Karakteri është si një pemë, dhe reputacioni është hija e saj. Hija është ajo që mendojmë që është, por pema është ajo e vërteta.”

10. “Mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen, është ta krijosh atë.”

11. “Unë do të përgatitem, dhe një ditë shansa ime do të vijë.”

12. “Gjërat mund të vijnë tek ata që presin, mirëpo vetëm gjërat që janë lënë nga ata që lëvizin.”

13. “Më jepni 6 orë për të prerë një pemë, dhe unë do të kaloj 4 orët e para duke prehur sëpatën.”

14. “Jam pro të drejtave të kafshëve, dhe të njerëzve. Kjo është mënyra e duhur njerëzore.”

15. “Unë mundohem të bëj më të mirën që di, deri në fund.” /KultPlus.com