Nuk ka dyshim se stërvitja e rregullt është e rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe mban mirë metabolizmin tuaj, por ka edhe shumë njerëz që stërvitjen e kanë në fund të listës së prioriteteve të jetës, njofton kk.

Por nëse do dëshironit të kishit disa kilogramë më pak me shumë pak përpjekje fizike të jetë e mundur, këtu është celësi i humbjes së peshës me disa mënyra të thjesha pa shkuar fare në palestër.

1. Fokusohuni mbi marcos

Shpesh dëgjojmë për kontrollin e kalorive kur vjen puna te humbja e peshës, por më shpesh janë përmendur me makro. Termi macros i referohet proporcioneve relative të karbohidrateve, yndyrave dhe proteinave që kombinohen për të dhënë konsum tonë të përgjithshëm të kalorive. Një dietë që është kalori e kontrolluar, por mbetet relativisht e lartë në karbohidrate në krahasim me sasinë e ushtrimit të bërë shpesh do të dështojë të rezultojë në humbje peshe në peshore.

2. Pini më shumë ujë

Shumë prej nesh janë të dehidratuar në baza ditore dhe mungesa e lëngjeve shoqërohet me një reduktim të efikasitetit qelizor, apsllëk, lodhje dhe nivele të ulëta të energjisë.
Kur ne nuk pimë ujë të mjaftueshëm ne gjithashtu priremi për të ngrënë më shumë dhe ne nuk i përgjigjemi stresit aq efikas sesa kur jemi të hidratuar.

3. Flini më shumë

Ka dy arsye kryesore që gjumi jep më shumë mbështet humbjen e peshës. Së pari, sa më shumë që flemë, aq më pak kemi kohë për të ngrënë, sidomos kur shkojmë në shtrat herët. Arsyeja tjetër e rëndësishme është se marrja e gjumit adekuat gjithashtu mbështet kontrollin optimal hormonal.