Më 23 prill pritet që për besimtarët Muslimanë të nisë periudha e shenjtë e Ramazanit.

Për shkak të situatës së shkaktuar nga koronavirusi, është vënë në dyshim nëse do të nisë Ramazani këtë muaj, megjithatë për arsye teologjike, muaji i shenjtë i Ramazani nuk mund të shtyhet as në këtë periudhë të vështirë.

Muaji i Kreshmës si muaji i nëntë i kalendarit islamik nuk mund të shtyhet dhe kështu as rendi i muajve, pasi konsiderohet si i dhënë nga Zoti.

Por, në këto ditë kur vendet e shenjta janë thaujse bosh, Ramazani nuk do të jetë i njejtë prandaj, teologët thonë edhe mundësinë e shtyrjes së muajit të shenjtë.

Mohamed al-Issa, sekretari i përgjithshëm i Lidhjes Botërore Islame, tha: “Sheriati ndalon faljen e namazit ndërsa besimtari pas ushqimit i mban goja erë. Kjo vlen edhe më shumë kur bëhet fjalë për një virus vdekjeprurës”.

Kështu që teologu paralajmëron dhe shtyerjen e muajit të shenjtë të Ramazanit, si rezultat i pandemisë që ka përfshirë të gjithë botën.