Ne kemi nevojë për libra të cilat na prekin ashtu sikurse fatkeqësia, libra të cilat na dëshpërojnë thellësisht, sikur vdekja e një njeriu që e kemi dashur më shumë se veten, sikur dëbimi në një pyll larg prej të gjithëve, sikur vetëvrasja. Libri duhet të jetë sëpatë, për detin e ngrirë brenda nesh.

– Franz Kafka (3 qershor, 1883 – 3 korrik, 1924), “Ditarët e Franz Kafkës” – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress