Për ta përballur sa më lehtë agjërimin gjatë muajit të Ramazanit dhe të jeni gjatë gjithë ditës plot energji dhe jetë trajneri Daniel Wells ka ndarë disa këshilla që do t’ju bëjnë të ndiheni më mirë.

Më poshtë keni një listë orientuese për të gjithë këtë muaj të rëndësishëm për besimtarët myslimanë.

Organizohuni – planifikimi është gjithçka

Çelësi i suksesit gjatë Ramazanit është planifikimi dhe struktura e përpiktë. Planifikoni muajin dhe merrni parasysh vaktet që do të hani në iftar dhe syfyr, si dhe kohën që do t’ju duhet për t’i përgatitur ato. Kjo është thelbësore në mënyrë që të dini se kur të ngriheni dhe të mos humbni kohë të vlefshme. Të dini se kur, ku dhe si do të menaxhoni stërvitjen, mirëqenien, ushqimin dhe shëndetin tuaj në përgjithësi duhet të jetë në krye të mendjes tuaj.

Aktivitet i butë deri në moderim çdo ditë

Ju mund të vini re një rënie të niveleve të energjisë gjatë Ramazanit ndërsa trupi juaj përshtatet me agjërimin dhe ndryshimet e mundshme në orar. Përfshini ushtrimet me intensitet të ulët në regjimin e përditshëm. Bëni ushtrime për 10-15 minuta, bëni një shëtitje ose disa ushtrime të lehta të frymëmarrjes. Të gjitha këto do t’ju ndihmojnë që të ndiheni të rifreskuar.

Largoni fokusin tuaj nga uria

Mendja juaj është një mjet i mahnitshëm; mund të përqendrohet në një gjë dhe të injorojë plotësisht gjithçka tjetër. Pra, lini mënjanë dëshirat tuaja për urinë dhe përpiquni të përqendroheni në diçka që ju pëlqen, si leximi ose dëgjimi i muzikës, shkruan abcnews.al.

Hani ngadalë për të ndihmuar tretjen

Kur hani, merrni kohë dhe përqendrohuni në çdo kafshatë. Përtypni disa sekonda përpara se ta gëlltisni. Sa në shumë që ushqimi të shpërbëhet, aq më lehtë do të tretet dhe aq më shumë lëndë ushqyese mund të përthithni. Kjo do t’ju bëjë të ndiheni më të ngopur për më gjatë.

Merrni një sy gjumë

Nëse është e mundur, një sy gjumë mund t’ju ndihmojë vërtet të ndiheni si një person i ri. Gjumi rrit energjinë dhe mund t’ju ndihmojë të kaloni më lehtë pasditen. Kjo gjithashtu do t’ju bëjë më të duruar dhe të ndiheni më në humor.

Bëni dush të ftohtë

Provoni të bëni një dush ose banjë të ftohtë për t’u zgjuar nëse ndiheni të përgjumur. Dushet e ftohta rrisin qarkullimin e gjakut dhe marrjen e oksigjenit. Ato gjithashtu mund të përshpejtojnë metabolizmin dhe rrahjet e zemrës, duke sinjalizuar se pjesa tjetër e trupit po përgatitet të zgjohet, duke ju dhënë kështu më shumë energji.