Shumë njerëz mendojnë se do të gjejnë lehtësim duke u hakmarrë personalisht nga dikush që i ka lënduar, njerëzit më të fortë e dinë se është më mirë të lini që karma të bëjë punën e vet.

Ajo që ndodh vjen, kështu që hakmarrja nuk është e nevojshme dhe ka pesë arsye kryesore pse:

1. Eshtë shumë më e kënaqshme të shikosh karmën të “hakmerret” për ty

Njerëzit që shkojnë përreth duke lënduar njerëzit e tjerë herët a vonë kanë të njëjtin efekt. Kur godet karma, ajo nuk mungon dhe godet sa shuma e shkeljeve të atij personi.

Të shikosh dikë që vetëshkatërrohet është shumë më e kënaqshme sesa të marrësh hak personalisht. Hakmarrja nuk është gjithmonë një ndjenjë e mirë, por të shikosh dikë të marrë pikërisht atë që meriton nga universi është mjaft e kënaqshme.

2. Kur lini karmën ta bëjë punën për ju, i mbani duart tuaja të pastra

Eshtë e rëndësishme të mbani duart të pastra. Hakmarrja ndonjëherë nuk mund të merret lehtë. Sidoqoftë, karma është falas dhe nuk përfshin asnjë lloj aktiviteti të errët ose negativ. Hakmarrja është gjithmonë një punë e pistë, por karma e mban ndërgjegjen tuaj të pastër.

Mbani veten të sigurt dhe zemrën dhe mendjen tuaj të qetë duke lejuar që karma të hakmerret për ju. Njerëzit e fortë dhe të fuqishëm e dinë vlerën dhe rëndësinë e mbajtjes së duarve të pastra.

3. Ju e dini që duhet të zgjidhni betejat tuaja

Njerëzit e mençur e dinë që nuk mund të luftosh të gjithë botën menjëherë. Eshtë e rëndësishme të mbani mend se në fund, përballimi i shumë betejave në të njëjtën kohë është kundërproduktiv.

Dëshira për hakmarrje shpesh kthehet në mëri. Këto inate nuk vlejnë për energjinë tuaj mendore. Energjia juaj shpenzohet më së miri duke parë përpara, duke mos shikuar prapa ankesat ose padrejtësitë e kaluara.

4. Nëse hakmerreni për veten, pasojat mund të jenë të tmerrshme

Edhe nëse versioni juaj i hakmarrjes arrin të mbajë duart tuaja të pastra, veprimet tuaja gjithmonë kanë pasoja. Një pasojë e paparashikuar është vetë karma.

Edhe nëse askush nuk e di se çfarë keni bërë, efekti karmik nuk do të vonojë. Ju do të dini se çfarë keni bërë dhe po ashtu edhe universi. Njerëzit e fortë e dinë se karma e tyre pozitive është më e vlefshme se çdo lloj hakmarrjeje.

5. Hakmarrja më e mirë është të jetosh mirë

Poeti dhe oratori anglez i shekullit të shtatëmbëdhjetë George Herbert thoshte: “Të jetosh mirë është hakmarrja më e mirë”. Herbert kishte të drejtë. Mënyra më e mirë për t’u hakmarrë ndaj atyre që ju kanë ofenduar është të jetoni jetën tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme. Suksesi juaj është gjëja më e rëndësishme, dhe ata që ju kanë bërë padrejtësi në të kaluarën do ta kenë zili suksesin tuaj dhe paaftësinë e tyre për ta ndarë atë.