Ndër më të priturit, ai i 100 librave më të mirë të vitit 2020, të zgjedhur nga ”New York Times” / “Book Review”, mes fakteve dhe trillimit, bien në sy libri me kujtime nga Barack Obama “A promised land”, që sapo ka dalë në treg dhe u bë menjëherë bestseller.

Shumë tituj kanë dalë apo, sapo kanë mbërritur në treg, si ”In the sign of the eel”, nga Patrik Svensson, laureat i një çmimi prestigjioz.

“Hamnet” nga Maggie O’Farrell, fituese e “Çmimit për Gratë në letërsinë e trillit “Fiction 2020” – historia e djalit të Shekspirit, i cili vdiq nga murtaja në moshën 11 vjeç, gjithashtu gjendet nëpër librari.

Lista përfshin gjithashtu “The mirror and the light” nga Hilary Mantel, fituese e ”Man Booker”, publikuar dy herë në Itali.