“Sytë nuk gënjejnë kurrë “. Fjala e urtë është shumë e vërtetë, sepse shpesh, mjafton të shikosh sytë e një personi për të njohur ndjenjat ose shpirtin e tij. Trishtim, lumturi, zemërim … disponimi ynë reflektohet në fytyrën tonë dhe sipas besimeve të lashta, zbulon shumë për personalitetin tonë. Pamja fizike është imazhi i parë që ne ofrojmë për botën e jashtme. Pa e njohur veten, gjithmonë arrijmë të shprehim opinionin tonë të parë rreth personit me të cilin po përballemi, sidomos duke parë në sytë e tij.

Ciceroni e kishte formuluar mirë duke thënë: “Nëse fytyra është pasqyra e shpirtit, sytë janë përkthyes”. Në të vërtetë, emocionet shpesh shfaqen përmes syve; nëse qajmë apo qeshim, sytë tanë e zbulojnë atë. Ngjyra e syve përcaktohet nga pigmentimi i irisit dhe mënyra në të cilën drita reflektohet përmes saj. Gjenet përcaktojnë sasinë e melaninës në sy, gjë që përcakton intensitetin e ngjyrës së secilit sy. Sipas Atlasit Botëror, vetëm 2% e popullsisë së botës kanë sy të gjelbër. Në fakt, kjo ngjyrë është shumë e rrallë. Por le të zbulojmë më mirë tiparet kryesore të njerëzve me sy të gjelbër!

Inteligjent- Njerëzit me sy të gjelbër kanë aftësi të pabesueshme analitike. Shumë inteligjent, ata asimilojnë shpejt informacionin që marrin dhe janë në gjendje të arrijnë qëllimet e tyre shumë më shpejt se të tjerët. Në aspektin e komunikimit, ata ndjehen shumë rehat në mesin e njerëzve, falë aftësisë së tyre për të dëgjuar të tjerët dhe për të biseduar në mënyrë të shkëlqyeshme.

Udhëheqës- Individët me sy të gjelbër janë liderë të lindur. Falë karizmës së tyre, ata gjithmonë gjejnë një mënyrë për të kapërcyer pengesat me të cilat ballafaqohen. Në marrëdhëniet e tyre, ata kanë tendencë të dominojnë, sepse duan të jenë në kontroll të situatës.

Xheloz- Një defekt duhet ta kenë! Zakonisht njerëzit me sy të gjelbër janë posesivë dhe për këtë arsye nuk i pëlqejnë njerëzit e paqartë.

Pasionant- Pasioni është ajo që i bën ata të përparojnë në jetë. Megjithatë, në një nivel personal ose profesional, këta njerëz tregojnë një besnikëri dhe përkushtim unik, por presin të njëjtën gjë në këmbim. Marrëdhëniet e tyre romantike zakonisht zgjasin një kohë të gjatë. Misterioz- Përkundrazi të rezervuar për ato që kanë të bëjnë me privatësinë e tyre, ata kanë një atmosferë gati mistike. Sytë e tyre duket se fshehin diçka shumë intensive dhe të thellë.

Krijues- Ata janë mrekullisht krijues, gjithnjë duke kërkuar ide të reja. Ata kurrë nuk mbështeten në njohuritë e tyre, por vazhdimisht ndryshojnë dhe përmirësohen. Kurioz- Kurioziteti ka qenë gjithmonë pjesë e personalitetit të tyre. Që nga fëmijëria, ata janë të interesuar për gjithçka rreth tyre. Nëse ka një gjë që urrejnë, është ndjenja e injorancës. Ata duan të dinë gjithçka dhe në të gjitha rrethanat. Të qenit të informuar është gjithmonë një pikë nderi për ta.

Besnik- Marrëdhëniet e tyre romantike janë të bazuara në besim dhe besnikëri, sepse ato janë dy vlera thelbësore. Ata reagojnë shumë keq kur janë të zhgënjyer dhe të tradhtuar dhe vështirë se falin. Dinamik- Asnjëherë dembel! Njerëzit me sy të gjelbër janë shumë dinamik dhe gjithmonë kërkojnë aventura të reja. Janë natyrë e gëzuar, ata gjithmonë përpiqen të shohin anën pozitive të gjërave dhe për të transmetuar energjinë e tyre pozitive tek njerëzit rreth tyre.

Vetëbesues- Njerëzit me sy të gjelbër kanë vetëbesim të madh. Ata pothuajse hipnotizojnë, me pamjen e tyre të rrallë dhe të çmuar.
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress