Efektet anësore më të njohura të marrjes së antibiotikëve janë te vjellat dhe diarrea. Por shkencëtarët kanë zbuluar se të paktën 20% e njerëzve që kanë marrë antibiotikë në jetën e tyre kanë përjetuar dhe efekte të tjera anësore. Ato janë: 

Antibiotikët ndryshojnë habitatin bakterial të trupave tanë në mënyrë që njerëzit të bëhen të prekshëm ndaj infeksioneve që quhen ndryshe dhe kërpudha. Ata mund të shfaqen në gojë, në lëkurë, ose nën thonjtë. Çfarë duhet të bëni? Duhet të filloni të merrni ilaçe anti-fungale së bashku me antibiotikët.

Tetraciklina mund të çojë në ngjyrosjen e dhëmbëve tek fëmijët deri në moshën 8 vjeçare. Dhe nëse një grua shtatzënë merr këto ilaçe, ka një shans që fëmija të ketë probleme me smaltin e dhëmbëve.

Ethet mund të shkaktohen nga shumë gjëra, përveç marrjes së antibiotikëve. Por nëse vëreni ethe menjëherë pas fillimit të marrjes së tyre, mund të keni një reaksion alergjik ndaj ilaçit që po pini.

Një nga reaksionet më të rrezikshme të antibiotikut është një reaksion alergjik. Në këtë rast, një person mund të ketë një skuqje të lëkurës, , buzë, gjuhë dhe madje edhe fytin e acaruar. Ndonjëherë në situata të tilla, një dozë adrenaline mund të shpëtojë një person. Mos harroni, një reaksion alergjik ndaj një antibiotiku nuk do të thotë që nuk mund të merrni asnjë lloj tjetër.

Dhimbje koke dhe marrje mëndsh janë gjithashtu efektet anësore shumë popullore që njerëzit kanë kur marrin antibiotikë. Por zakonisht, ata zhduken pasi ndaloni konsumimine ilaçeve.