Rusia i ndërprenë gazin Italisë, Francës dhe Sllovakisë

Franca nuk merr më gaz nëpërmjet tubacionit nga Rusia. Furnizimet në Itali dhe Sllovaki janë përgjysmuar poashtu.

Sipas kompanisë franceze operative GRTgaz, Franca nuk ka marrë gaz nga gjigandi rus energjetik Gazprom që nga e mërkura.

Poashtu kompania italiane e energjisë “Eni” njoftoi të premten se furnizimet janë përgjysmuar.