Një pilulë anti-plakje mund të jetë në përfundim pasi shkencëtarët gjetën një mënyrë për të dyfishuar jetëgjatësinë e një krimbi.

Ndërprerja e një gjeni që besohet të shkaktojë dobësimin e trupit bëri që krimbat të jetojnë më shumë se dy herë më gjatë se zakonisht në një eksperiment.

Dhe të njëjtit krimba me jetë të gjatë, lindën gjithashtu një pasardhës më të shëndetshëm, më pjellor, duke sugjeruar se përfitimet do të kalonin nëpër breza.

Ekspertët thonë se gjetja e procesit ekuivalent të brendshëm në trupin e njeriut mund të bëjë që shkenca të zbatohet edhe për ne.