Joe Biden ka vendosur të bëhet kandidati demokrat dhe të përballet me Presidentin Trump në nëntor. Sondazhet e parakohshme i japin ish nënkryetarit avantazh në një zgjedhje të zgjatur nga shpërthimi i koronavirusit, por Trump ka treguar se nuk ka nevojë të fitojë votën popullore për të siguruar zgjedhjet.

Biden ka udhëhequr në çdo sondazh një-për-një kundër Trump përgjatë 45 ditëve të fundit. Mesataret e sondazhit kombëtar gjithashtu i japin përparësi Bidenit.

Në zgjedhjet e vitit 2016, Trump tregoi se mund të kapë Shtëpinë e Bardhë pa fituar votën kombëtare popullore duke nxitur pjesëmarrjen mes bazës së tij në shtetet kryesore për të fituar Kolegjin Zgjedhor.

Sidoqoftë, kjo fushatë nuk do të jetë asgjë si 2016 pasi shpërthimi i koronavirusit ka transformuar mënyrën sesi Trump dhe Biden do të duhet të bëjnë fushatë. Larry Sabato, drejtori i Qendrës për Politikë në Universitetin e Virxhinias argumentoi se Trump do të përfitojë nga vëmendja që do të marrë nga konferencat e shtypit në daljet televizive gjatë shpërthimit.

Kontributet e fushatës së Biden janë mbledhur që kur ish-nënkryetari fitoi në Karolinën e Jugut në fund të shkurtit, duke fituar më shumë se 30 milion dollarë në internet muajin e kaluar. Por fushata e Trump është ngritur shumë më tepër. Fushata dhe Komiteti Kombëtar Republikan kanë shtuar më shumë se 247 milion dollarë në arkat e tyre për përpjekjet e rizgjedhjes së Trumpit këtë cikël, sipas Qendrës jo partiake për politikë të përgjegjshme.

Fushata e Biden thuhet se po fillon procesin e bashkimit të forcave me Komitetin Kombëtar Demokratik për një përpjekje të kombinuar të mbledhjes së fondeve, raporton CNBC.

Forbes po ndjek miliarderët që i kanë dhuruar Joe Biden dhe po raporton edhe për mbledhjen e fondeve të fushatës Trump gjithashtu.