Më 20 gusht 2018, ditën e parë të vitit shkollor, suedezja Greta Thunberg u paraqit para Parlamentit Suedez në Stokholm me një pllakat mbi të cilën shkruante: “Skolstrejk för klimatet” (“Greva e shkollës për klimën”).
Nisma e saj ka nxit një ortekë për vetëdijësim ekologjik të nxenësve fillorë. Tashmë çdo të premte po mbahen protesta të nxënësve fillorë në mijëra qytete të mbi 100 shteteve të botës, kundër ndotjes së ambientit. Kjo lëvizje, në ndërkohë po përkrahet edhe nga prindërti dhe mësuesit…
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

Vetëm nxënësit në Kosovë dhe në Shqipëri nuk i janë bashkangjitur ende këtyre protestave! Nga se janë injorantë, si prindët e mësuesit e tyre, apo sepse po e ndiejnë se ambienti ku ata jetojnë nuk është i ndotur?

Mos ndoshta edhe nxenësit i kemi sui generis – të brumosur me durim idiotesk?!

Ndoshta ia vlen t’i informojmë fëmijët për këtë lëvizje ekologjike, tashmë botërore, të shkollarëve filloristë. I.K
/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

/MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress