Të gjitha nënat kanë nevojë për qetësi.

Shpesh, qetësia humbet mes mijëra rrjedhave e detyrave të përditshme. Përpiquni të përcaktoni prioritetet, duke reduktuar angazhimet e tepërta. Ndaloni, merrni frymë dhe eliminoni rrëmujën.

Këtu janë pesë mënyra të thjeshta për të filluar lehtësimin e jetës suaj si nënë.
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

Rendi i ditës bëhet i ngadalshëm

Shumë familje ndjejnë presionin e përditshëm të mbi-përkushtimit. Nëse familja juaj ka shumë agjendë, është koha që të vendosni përparësitë e bazuara në vlerat tuaja bazë dhe qëllimet familjare. Mundohuni të zgjidhni mjete të tjera që ju ndihmojnë të arrini këto qëllime për një kohë. Nëse aktivitetet jashtëshkollore të fëmijëve janë të rëndësishme, mund të jetë një çështje e përcaktimit të atyre që kanë një vlerë reale afatgjatë dhe që janë më selektive. Edhe disa ngjarje shoqërore mund të reduktohen. Vetëm për shkak se diçka duket interesante nuk do të thotë se ky është përdorimi më i mirë i kohës tuaj.

Mësoni të thoni JO, madje edhe vetes

Arrite në fund të një viti të mbingarkuar nga stresi dhe lodhja për shkak të shumë gjërave për të bërë, duke përfshirë shtëpinë, familjen, punën, shkollën dhe angazhimet e ndryshme?
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress

Mundohuni të jeni më realist ndaj kufijve tuaj. Ju nuk mund të bëni gjithçka dhe nëse provoni, ndoshta nuk bëni gjithçka të drejtë. Zgjidhni angazhimet tuaja me kujdes dhe bëni më pak, por me më shumë gëzim.

Eliminimi i çrregullimit

Një dollap i pastër, i organizuar dhe jo shumë i plotë ju lejon të zgjidhni rrobat më shpejt. Dollapët e kuzhinës të organizuar mirë ju ndihmojnë të përgatisni ushqim më shpejt. Edhe lojërat e fëmijëve do të jenë më të organizuara dhe nuk do të marrin shumë për t’i larguar ato.

‘Log out’

Media sociale krijon shumë “zhurmë” në tru. Kur jeni vazhdimisht i përmbytur me informacione dhe publicitet, bëhet më e vështirë të organizoni mendimet dhe prioritetet tuaja dhe të fokusoheni në atë që ka rëndësi. Kaloni më pak kohë lidhur me botën dixhitale, dhe më shumë kohë të lidhur me botën reale.

Kthehu tek origjina

Bëni një shëtitje pas darkës, shkruani një ditar me një stilolaps dhe letër, bëni diçka të thjeshtë dhe relaksuese me duart tuaja. Organizoni punë të thjeshta me fëmijët. Puna manuale është e mirë për shpirtin dhe zvogëlon stresin, pa kordonin e energjisë!  /MekuliPress.com/ 
Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress