Raporti i fundit botëror të drogave 2022, e ka përmendur Shqipërinë se një nga vendet kryesore në botë të kultivimit të kanabisit.

Sipas raportit botëror të drogave Shqipëria është e shtata në botë nga shtetet më të përmëndura për origjinën, nisjen dhe tranzitin e barit vdekjeprurës të kanabisit për periudhën 2016-2019 ,(nga 154 shtete gjithsej) pas Marokut, Afganistanit, Spanjës. Holandës, Pakistanit dhe Libanit.

Prandaj Shqipëria po vuan, mu për shkak të mungesës së demokracisë, sundimit të ligjit dhe mungesës së vlerave.

Pse befasohemi atëherë kur Edi Rama aq shumë reklamon “Open Ballkanin serb/rus, kur këtij nuk i pengoj vendi  i shtatë në “Superligën e kampinonëve të drogës”?!