Traktati i paqes me Federatën Ruse mund të përbëhet nga dy dokumente të veçanta.

Ky mendim është shprehur nga presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky në një intervistë për mediat ukrainase.

Sipas presidentit ukrainas, marrëveshja e paqes me Rusinë mund të përbëhet nga dy dokumente.

Njëri prej tyre duhet të lidhet me garancitë e sigurisë për Ukrainën dhe tjetri drejtpërdrejt me marrëdhëniet e saj me Federatën Ruse.

“Unë mendoj se mund të jenë dy dokumente të ndryshme. Garanci sigurie nga ata që janë të gatshëm për këto garanci sigurie. Dhe një dokument i veçantë me Rusinë”, shpjegoi Zelensky.

Ai vuri në dukje se Moska do të donte të kishte një marrëveshje që do të adresonte të gjitha çështjet.

“Megjithatë, jo të gjithë e shohin veten në tryezë me Rusinë. Për ta, garancitë e sigurisë për Ukrainën janë një çështje dhe marrëveshjet me Rusinë janë një çështje tjetër”, shtoi kreu i shtetit ukrainas.

Zelensky vuri në dukje se Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara, Italia dhe Turqia po tregojnë gatishmëri për t’u bërë garantuesit e Ukrainës.

Por askush prej tyre nuk ka dhënë ende një përgjigje përfundimtare, tha presidenti ukrainas.